Ontbijt muffins

Ik ben niet zo’n brood eter en dus ben ik altijd op zoek naar alternatieven. Meestal zijn dat gezonde alternatieven zoals smoothies, griekse yoghurt of ei. Maar als ik eerlijk ben zou ik het liefst elke ochtend pannenkoeken, poffertjes, wafels, croissants of muffins eten.

In het weekend smullen wij s ochtends vaak van een van deze dingen. Op Pinterest zijn er veel semi-gezonde recepten voor ontbijt muffins te vinden. Vaak met weinig suiker en volkoren bloem. Met bessen of banaan heb je ook nog je portie fruit binnen ;-).

2017-01-07-10-00-31-1

Zo hadden wij vorige week blueberry muffins! Voor wie een beetje meer suiker niet erg vindt is het heerlijk om er nog wat honing of stroop over te gieten.

Deze week waren de kinderen uit logeren en we hadden niet zoveel in huis. Ik heb toen binnen een half uur heerlijke bananenmuffins gemaakt en daar konden we de hele dag van smullen!

2017-01-14-11-08-23

Ik bedacht later dat walnoten erg lekker combineren met een bananenmuffin, overigens ook met wortel. Helaas is walnoten door de muffin minder geschikt voor kinderen, want ze zijn of te klein of ze vinden het niet lekker. Die tip onthoud ik dus maar tot het volgende logeerpartijtje.

2017-01-14-11-13-17

Deze muffins zijn wel het lekkerst als je ze dezelfde dag nog opeet. Vaak kun je ze wel invriezen voor later. Dit zou ik dan vrij snel nadat ze zijn afgekoeld doen.

Zelf maken? Hier vind je het recept.

Heb je vragen over het maken van muffins of wil je ze liever bestellen? Stuur mij even een bericht via het contact formulier.

Advertisements

One thought on “Ontbijt muffins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s